De regels van het spel

 1. Je dient de titel en uitvoerende artiest te raden van een muzikaal fragment van vijf seconden.
 2. De muzikant en de titel zijn ieder 5 punten waard. De snelste volledig correcte inzending krijgt bovenop de perfecte score van 10 een bonus van 1 punt. Bij een foute inzending krijg je hoe dan ook één punt voor de moeite.
 3. De scores worden automatisch berekend en kunnen bij onrechtmatigheden achteraf handmatig worden aangepast. Type- en spelfouten zijn voor eigen rekening.
 4. Een fragment blijft ongeveer iets meer dan een dag staan. Het moment waarop we een nieuw fragment publiceren, verschuift dus gedurende de maand - dat doen we expres om iedereen een kans te geven de snelste te zijn, of je nou ochtendmens of nachtbraker bent.
 5. Stuur alsjeblieft via DM in zodat je inzending 'onzichtbaar' is en het daarmee ook leuk en uitdagend blijft voor andere deelnemers.
 6. Je hebt per opgave slechts één mogelijkheid om in te zenden. De eerste inzending telt altijd. Sterker nog, eventuele tweede en volgende pogingen worden niet eens opgeslagen. Snel inzenden kan met het oog op de bonus dus voordelen hebben, maar tevens nadelig uitpakken.
 7. De prijs die je bij deze quiiz kunt winnen is belachelijk hoog. Wat wil een mens nog meer dan eeuwige roem en de verzekering dat tientallen mensen jouw obscure muziekkennis met ontzag en adoratie aanschouwen? En zo leefde je nog lang en gelukkig.

Veelgestelde vragen

 1. Klopt het dat deze quiiz me bekend voorkomt?
  Dat kan. De quiiz in deze vorm bestaat al sinds februari 2003, destijds als onderdeel van het notoire weblog Timmie TV - onderscheiden met meerdere nominaties voor de Dutch Bloggies, maar in 2011 een zachte dood gestorven. Onder een eigen domein heeft de quiiz in 2012 een doorstart gemaakt.
 2. Heb ik per se een Twitter-account nodig om mee te doen?
  Ja. Mail ons als dat een probleem is.
 3. Waarom zeggen jullie toch telkens quiiz met dubbel i?
  Dat is eenvoudig. Het domein quiz.nl was al vergeven en je moet toch wat, hè.
 4. Kan ik via een Twitter DM insturen voor de quiiz?
  Ja, dat kan, maar alleen in het formaat ‘artiest - titel’.
 5. Jeetje, wat flauw: door een typefout mis ik nu punten. Willen jullie dat corrigeren?
  Nee, sorry. Er zijn teveel inzenders (geweest) die snel en onzorgvuldig inzonden, voor de bonuspunten of gewoon uit luiheid. We hadden geen zin in een extra dagtaak om andermans fouten te corrigeren, dus sindsdien zijn we streng en consequent: je fouten zijn voor je eigen rekening.